vélemény

Ultra ultra

Louis, I think this the beginning of a beautiful friendship

Lassan egy hete próbálom értelmezni illetve helyére tenni az ultrák egyik emblematikus figurájával, Kocsis Balázzsal készült interjút, ami a futsalosok honlapján jelent meg.

A beszélgetés szerintem túlságosan baráti ívét talán csak az utolsó, a klub jövőjére vonatkozó kérdésre adott válasz töri meg, amiben a korábbi optimista szavakhoz képest egészen érdekes mondatok hangzanak el, mint például ez.

“Attól tartunk, két dolog jöhet, jöhet egy befektető, aki bármit megtehet és az embernek onnét nem lesz belelátása, vagy a lehet, megmarad minden úgy, ahogy van, ami nem lesz elég egy NBI-es markáns csapat kialakításához.”

Aztán egy tegnapi cikkben, ami a csapat új mezét hivatott beharangozni, Balázs újra megszólalt.

“Megegyeztünk, hogy mi is szeretnénk, ha szorosabb kapcsolat lenne a klub és a szurkolók között.

Nekünk, ultráknak három fontos témában kellett változás.

Az egyik a klub címere, hogy hagyjuk el a Tarsoly-érában használt szinte fradis címert. Ez megtörtént, bár ami helyette lett, azzal nem vagyunk elégedettek. Túlságosan bonyolult, nem tetszik a pajzs formája, az E és az O betű nem egyforma nagyságú és szerintünk felesleges bele az alapítási évszám, hiszen ez már nem azonos a múlt század elején létrehozott klubbal. Nem modern, ráadásul a bonyolultsága miatt nagyon sok pluszmunkával lehet csak drapériára vagy bárhova felfesteni.

A második téma az volt, hogy a csapat mindig zöld-fehérben játsszon, ne tiszta zöldben vagy tiszta fehérben vagy narancssárgában, ahogy az utóbbi időben szinte mindig. Ezt megfogadták a vezetők, örülök, hogy részt vehettünk a döntéshozatalban. Szerintem szép felszerelésekre esett a választás és remélem, a következő években ez a mez és nadrág variáció jellemzi majd mindig az ETO együttesét.

A harmadik a baráti kör újjáalakítása volt, hiszen sok olyan szurkolója van a csapatunknak, aki nem akar a keménymag tagja lenni, de szüksége lenne a szervezett klubéletre. Ebbe az irányba is megtettük a lépéseket.”

A történet egyszerre kikerekedett, aztán rögvest kapott is egy piszok nagy gellert.

A klub részéről mindenképp dicsérendő, hogy próbál kapcsolatot keresni azokkal, akikért ez az egész, ti. ETO, tulajdonképpen van. Ebben a relációban nem is kell nagyot fakítani, mert Tarsoly Csaba, khm… hogy is mondjam finomam, erre nem volt túl nyitott.

De talán érdemes volna Drucskó elnök úrnak és munkatársainak elgondolkodnia azon, hogy mekkora teret enged sz együttgondolkodásnak.

Nehogy akkor már túl késő legyen, amikor a kezdőcsapatot is egy jól látható és hallható, markáns csoport szeretné összeállítani.

nyúl puskával

Alapértelmezett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s