vélemény

Álmok álmodói

think_positive_be_positive_quotes

A vébé-sorsolás eredményének ismeretében a Nemzeti Sport egyből megfogta a lényeget.

Az mindenesetre biztos, hogy a 2016 szeptembere és 2017 októbere között rendezendő selejtezők során (pótselejtező: 2017. november) a magyar válogatott esélyt kap arra, hogy eltüntessen egy régóta ott éktelenkedő nullát a mérlegéből – azt a bizonyos portugálok ellenit, amely az első összecsapás, az 1926. december 26-i portói 3:3 óta rendületlenül tartja magát a győzelmeink rovatában.

Hibátlan és tűpontos.

Darvasi László írta a Titokzatos világválogatott című könyvében:

Néhány esztendővel ezelőtt egy Diaz nevű kerületi portugál bíró, akit fiatal és szép felesége, Rosaria minden mérkőzésre elkísért, a második félidő közepén kiállította Franciscót, a barabegói kiscsapat sztárját, akit a Porto is meg akart venni. Volt még a játékból huszonöt perc. Ennyi idő alatt Francisco bosszúból  elcsábította Rosariát, és a szertárban szerelmeskedett vele. Rosaria hívő asszony volt, ezért a férjének az esetet megvallotta. A bíró is hívő ember volt, megbocsátott a csapodár asszonynak.

Ám úgy alakította sors, hogy Diaznak egy nap újra Barabegóba kellett mérkőzést vezetnie. Francisco, a helyi csapat sztárja a mérkőzés első pillanatától fogva sportszerűtlenül, durván és aljasul játszott. Rúgott, csípett és harapott, káromolta Istent, becsmérelte a bírót, lábakat tört, orrokat fejelt szét, a meccs vége felé a labdát is eldugta, kiszúrta, szétvagdosta. S mindeközben égő szemekkel bámulta a pálya szélén ácsorgó Rosaritát.

De mindhiába bámulta.

Diaz, a bíró ezen a mérkőzésen nem állította ki Franciscót.

talán Diaz és talán Francisco

talán Diaz és talán Francisco

Azért még mielőtt bárki elkezdené foglalni az oroszországi szállást 2018 nyarára, leírom, miként állt fel a svájci csapat az idei utolsó meccsén a litvánok elleni EB-selejtezőn.

Sommer (Gladbach) – Lichtsteiner (Juventus), Shär (Basel), Djourou (HSV), Rodriguez (Wolfsburg), Inler (Napoli), Behrami (HSV), Xhaka (Gladbach), Shaqiri (Bayern, kölcsönben az Internél), Seferovic (Frankfurt), Drmic (Leverkusen).

A srácok nem perememberek a nevük mellé írt csapatoknál.

Alapértelmezett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s