élet

Messziről jött ember azt mond, amit akar

 

ő a 22-es

Nemzetünk büszkesége elkezdett dolgozni az Egyesült Arab Emírségekben és első fellépéséről természetesen megemlékezett a Nemzeti Sport is. Az alábbiakban vágatlanul olvasható a tudósítás.

“Al-Wahda: Dzsudzsák „tündökölt” az első meccsén

Dzsudzsák Balázs debütált új klubjában, az arab emírségekbeli al-Wahdában, csapata felkészülési mérkőzésen 3–1-re legyőzte az al-Nahdát.

Dzsudzsák Balázs kezdőként kapott szerepet új klubjában, a 4–2–3–1-es felállásban saját posztján, a szélen játszott, és gyakran feltűnt mind a két oldalon. A bizalom él iránta, hiszen már az első perctől ő végezte el az al-Wahda pontrúgásait, ám kísérletei nem találtak célba.

A beszámolók megemlítik, hogy Dzsudzsák nincs százszázalékos állapotban, az Európa-bajnokság óta nem lépett pályára, így még dolgoznia kell azon, hogy csúcsformába kerüljön, ugyanakkor azt írják, már az első meccsén „tündökölt” új csapatában.

A magyar válogatott csapatkapitánya nem játszotta végig a találkozót, a második félidőben lecserélték. A tudósítások nemcsak Dzsudzsákot, az egész csapatot dicsérik, azt írják, az al-Wahdának jó esélye van a bajnokságban az aranyéremre.”

uae

lehet, hogy közülük is játszott valaki

Mivel az újság korábban is sajátosan tálalta Dzsudzsi pályafutásának fontos és kevésbé fontos pillanatait, elképzeltem, hogy miként lehetett volna ezt a történetet úgy megírni, hogy egy kicsit közelebb álljon a valósághoz.

Fontos! Amit most olvashattok, az szigorúan a fantáziám szüleménye.

“Al-Wahda: Dzsudzsák első meccsét játszotta

Dzsudzsák Balázs debütált új klubjában, az arab emírségekbeli al-Wahdában, csapata felkészülési mérkőzésen 3–1-re legyőzte az al-Nahdát.

A 3 millió euróért vásárolt szélső kezdőként lépett pályára. A jellemzően emírségekbeli játékosokból álló csapatban láthatóan Dzsudzsák feladata lesz a pontrúgások elvégzése. Javier Aguirre vezető edző, aki az Atletico Madrid, az Espanyol és az Osasuna mellett a mexikói valamint a japán válogatottat is vezette korábban, azaz látott már igazi futballistát élőben, minden bizonnyal tisztában van vele, hogy a magyar játékos alapvetően ebben a játékelemben lehet az al-Wahda hasznára. Dzsudzsák ezúttal nem igazolta a várakozásokat, tekintettel arra, hogy kísérleteit rendre elrontotta.

Dzsudzsák meglehetősen fáradtan mozgott, amit részben indokolhat, hogy az Európa-bajnokság óta inkább szórakozással mint edzéssel töltötte az idejét, így ahhoz is komoly munkára lesz szüksége, hogy elérje az ázsiai szövetség (AFC) klub ranglistáján 50. helyen álló al-Wahda szintjét.

valós közegében, mikrofonnal

Ennek ellenére a sport360.com-nak, a Közel-Kelet vezető sportportáljának tudósítója szerint „tündökölt” a pályán, amit kizárólag a hajára kent zselé mennyiségével lehet magyarázni.

A magyar szélső hamar elkészült az erejével, így a szünet után már nem jött ki a pályára. Az igazsághoz tartozik, hogy Aguirre több másik alapemberét is fiatalokkal váltotta a második félidőre.

Az örök optimista helyi újságírók, akik még hisznek abban, hogy klasszis futballistát igazolt az al-Wahda, mindezek ellenére dicsérték Dzsudzsákot. Meglátásuk szerint a tavalyi szezont harmadik helyen záró klubnak komoly lehetősége van arra, hogy ezúttal az élen végezzen a bajnokságban (UAE Arabian Gulf League).”

Tessék választani!

kapcsolja kérem Señor Vorosbaranyit!

Alapértelmezett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s